Myślałeś, że już to wszystko zrozumiałeś, tak bardzo, że możesz niemal wejść w biznes jakim catering domowy. W swoim czasie przyrządziłeś kilka pieczeni i upiekłeś kilka bochenków, więc znasz się na tym wszystkim i możesz prowadzić blog kulinarny. Być może zrobiłeś nawet spróbowałeś 3-składnikowego creme brulee i byłeś z siebie dumny (powinieneś!). Ale myślisz, że wiesz wszystko? Cóż, mamy też dla Ciebie kilka przełomowych porad dotyczących kuchni i jedzenia. To przepisy kulinarne których prawdopodobnie nigdy wcześniej nie słyszałeś!
Mówisz, że na Twojej półce znajduje się osobna sekcja z książkami kucharskimi (lub masz dedykowany regał z książkami kucharskimi)? Masz całą masę witryn z przepisami dodaną do zakładek i pobranych aplikacji do gotowania? Czy wypróbowałeś już wszystkie kursy gotowania online, które możesz znaleźć i żaden catering domowy nie jest w stanie Cię zaskoczyć? Nie ma mowy, żeby któraś z tych sztuczek była dla Ciebie nowa? Założymy się, że na tej liście nadal znajdziesz coś przydatnego – prawdopodobnie przynajmniej kilka rzeczy, a jeśli będziesz chciał poznać ich jeszcze więcej – ta strona https://lifesherbs.pl/przepisy/ jest do Twojej dyspozycji.
Zrób jajka w kuchence mikrofalowej
Czy masz dość jedzenia przeciętnego porannego posiłku złożonego z mdłego jogurtu lub batonika musli, który ma o wiele więcej cukru, niż i tak potrzebujesz? Poznaj swojego najlepszego przyjaciela nowego poranka: kuchenkę mikrofalową. Dowiedz się, jak zrobić śniadanie mistrzów w zaledwie kilku prostych krokach, korzystając z minimalnego wyposażenia (talerz lub miska do kuchenki mikrofalowej). W niecałe 5 minut możesz zrobić jajecznicę, a nawet jajka sadzone. Twój dzień pracy będzie o wiele lepszy, gdy będziesz znał takie przepisy kulinarne z jajkami w roli głównej!
Przekrój mięso mielone przed zamrożeniem
Zrób to z mieloną wołowiną, mielonym indykiem i kurczakiem oraz mieloną wieprzowiną, a możesz odłamać tylko tyle, ile potrzebujesz, bez rozmrażania całego opakowania. Zobacz więcej świetnych wskazówek dotyczących przechowywania w zamrażarce, gdy już to robisz – niejeden blog kulinarny w sieci ma ich naprawdę wiele do zaproponowania.
Ponownie użyj solanki z marynowania
Wrzuć plasterki wielkości kawałków świeżego ogórka do pozostałej zalewy do marynaty w słoiku i przechowuj w lodówce przez kilka dni, aby przygotować chrupiące szybkie pikle. Możesz także dodać inne warzywa, takie jak fasolka szparagowa, czosnek, marchew lub rzodkiew. Aby uzyskać najlepsze wyniki, ugotuj te warzywa przed marynowaniem, aby przyspieszyć ten proces. Znasz więcej sposobów wykorzystania pozostałej zalewy? Podziel się z nami w komentarzu!
Zwilż palce, aby usunąć skorupkę jajka
Zgubione kawałki skorupy w twoim rozbitym jajku? Zanurz palec w wodzie, zanim będziesz próbował je wyjąć i się ich pozbyć. Woda działa jak magnes, a muszla przykleja się do palca bez konieczności gonienia jej po całej misce. Przy następnej okazji przekonaj się jak to działa – a na pewno taka okazja będzie szybciej niż sądzisz.